Nasi Lemak Terbaik di Kuala Lumpur

Nasi Lemak! Sapa yang tak suka nasi lemak kan. ada yg suka rasa santan banyak, ada yang suka kurang lemak. Selera masing-masing tak sama kan. Posting kali ni Hafiz nak kongsi pendapat peribadi Hafiz tentang nasi lemak paling best di KL. Segala pendapat yang Hafiz kongsi dalam ni adalah pendapat peribadi. So kalau korang ada pendapat nak share jugak, jangan malu2 tinggalkan di ruang komen di bawah ya…

  1. Restoran Village Park : Restoran ni terletak di no 5, Jalan SS 21/31, Damansara Utama. Waze kan je untuk ke lokasi ni ok. Rasa sambal dan ayam goreng ni memanglah sangat terbaik. Rendang kat sini pun sedap. Korang boleh jugak cuba lontong VP ni… Sedap jugak… cuma kalau pergi ke Village Park ni kena banyak bersabar sikit sebab nak kena tunggu tempat kosong ya.thumb_600
  2. Nasi Lemak Wanjo, Kg Baru KL : Hafiz suka sambal sotong disini. Sambal dia menepati cita rasa saya. Nasi lemak pilihan jika Hafiz ke Kg Baru.Nasi_Lemak_Wanjo_Big.jpg
  3. Nasi Lemak Tanglin : Kedai ni terletak di Kompleks Makan Tanglin. Senang je nak cariNi pun favorite saya jugak. Ada satu masa tu dulu tiap2 minggu lepas run kat Lake Garden, Hafiz akan singgah breakfast disini. Seperti kedai2 nasi lemak lain, korang memang kena beratur untuk makan disini.
  4. Nasi Lemak Rindu Pantai Dalam : Lepas cuba mesti terindu nak makan lagi. Secara jujur saya memang suka nasi lemak yg dibungkus kecil2 ni. Walaupun tak cukup sebungkus tapi mcm kurang rasa bersalah sbb tak nampak sangat makan banyak…heheh nasi lemak rindu ni buka dar petang sampai lewat tgh malam.
  5. Nasi Lemak Pak Nasser Air Asia : he he he Sorry yang ni memang kena masuk list sebab bila naik Air Asia, tak sah kalau tak order nasi lemak ni. Terbaik. Pak-Nassers-Nasi-Lemak.-Image-from-airasia.com_

Apa apa pun macam Hafiz cakap dari awal, ni semua hanyalah pilihan peribadi. Selera tak sama. Kalau korang ada tambahan, boleh lah share dibawah. Nanti saya nak cuba jugak. Tunggu next posting ya.

Author: Hafiz Mahadzir

I'm Hafiz. I have a passion for food, travel and having fun. I hope to lead you to delicious and enjoyable experiences around the world. For enquiries or just to say hi, email me at hafiz.mahadzir@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.