5 Kedai Ais Krim Pilihan di KL

Untuk perkongsian kali ni Hafiz nak kongsi kedai-kedai aiskrim pilihan Hafiz di sekitar KL. Buat penggemar ais krim, korang kena baca sampai habis ok?

1. Softsrve

Di sini korang aboleh pilih untuk yogurt based atau hard ice cream. Ada pelbagi jenis pilihan. Hafiz secara peribadi suka Blueberry yogurt seperti dalam gambar kat bawah ni. Sedap giler.

Lokasi : D-G-11 Plaza Arkadia No 3, Jalan Intisari, 52200 Kuala Lumpur

2. Kind Kones

Tekenal dikalangan rakan2 ‘vegan’ & mereka yang agak ‘health conscious’. Untuk pengetahuan korang, semua ais krim di Kind Kones ni adalah ‘dairy free’ dan bebas dari perisa tambahan. Jadi korng boleh lah makan ais krim tanpa rasa guilty..hehhe

Lokasi : No 61, Plaza Damansara, Jalan Medan Setia 1, Bukit Damansara, Kuala Lumpur

3. Whimsical

Whimsical ni sangat terkenal dengan kepelbagaian perisa ais krim yang kadang-kadang agak diluar kebiasaan ais krim yang kita biasa makan. Jangan terkejut dengan menu ais krim nasi lemak yang ada disini. Antara pilihan utama Hafiz di Whimsical ialah Salted Gula Melaka dan Avocado Choc Chip. Apa-apa pun korang jangan risau Whimsical juga ada sediakan normal gelato kalau untuk korang cuba ok.

Lokasi : FF-17, The Waterfront 5, Desa Parkcity, Kuala Lumpur

4. Piccoli Lotti

Mesti korang tertanya apalah maksud Piccoli Lotti ni kan? Diambil dari bahasa Italy, Piccoli Lotti ni bermaksud ‘small batch’ yang memberi gambaran kepada kita yang ais krim disini dibuat dengan teliti dan berkualiti. Untuk pengetahuan korang, Piccoli Lotti juga hanya menggunakan bahan premium dan bebas dari pewarna atau perisa tiruan.

Lokasi : 45, Jalan SS 20/11, Damansara Kim, Petaling Jaya

5. Inside Scoop Ice Cream

Salah satu jenama yang agak terkenal di sek\itar Lembah Klang. Dah makin banyak cawangan. Ais krim kat sini pun best. Antara pilihan Hafiz ialah Coconut Sorbet. Sedap weh…

Diharap dengan perkongsian ni dapat membantu sedikit sebanyak nak makan ais krim kat mana di KL ni ok… Semua ni hanyalah pilihan peribadi mengikut citarasa Hafiz ok. Kalau kporang ada cadangan, boleh komen dibawah ok.

Author: Hafiz Mahadzir

I'm Hafiz. I have a passion for food, travel and having fun. I hope to lead you to delicious and enjoyable experiences around the world. For enquiries or just to say hi, email me at hafiz.mahadzir@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.