Tempat Lepak Best di KL

Posting kali ni Hafiz nak senaraikan tempat-tempat best yang korang boleh untuk lepak dan makan-makan dengan kawan-kawan korang.

Posting ni jugak kita fokus kepada tempat/kedai yang santai-santai jer ok.

1. Jalan Telawi, Bangsar

Jalan Telawi ni terletaknya di Bangsar. Ramai yang suka lepak kat sini disebabkan variasi makanannya yang pelbagai bermula dari restoran mamak hinggalah ke fine dining. Antara restoran yang popular dan menjadi pilihan ramai adalah Restoran Nirwana Maju, Restoran Kayu Nasi Kandar, Jaslyn Cakes, VCR Cafe, Killer Gourmet Burger dan banyak lagi.

Lokasi : Bangsar

photo credit : the edge

2. Tapak, Jalan Ampang

Tapak ni sangat terkenal dengan pelbagai pilihan makanan food truck. Tapak ini berkonsepkan street food dan menyajikan pelbagai menu yang menarik seperti burger, nasi lemak dan juga pelbagai menu-menu hipster.

Tapak ni juga agak berdekatan dengan KLCC. So lepas dah jalan-jalan KLCC tu korang boleh datang ke Tapak ni atau lepas dah kenyang tu korang boleh pergi tengok wayang di KLCC.

Lokasi : Jalan Ampang, Kuala Lumpur

Waktu Operasi : 6.00ptg – 12.00tgh malam

3. GoBox Concept, Kampung Baru

GoBox Concept ini menggunakan kontena sebagai binaan asasnya. Agak popular dikalanagan warga KL.  Terdapat pelbagai food stalls yang menjual pelbagai makanan kegemaran seperti Thai food, western food, otak-otak dan banyak lagi.

Harga makanan juga agak berpatutan. Cuma masalah utama kat sini ialah nak cari parking yang berdekatan agak sukar oleh kerana jalannya yang agak sempit dan kecil.

Lokasi : No 12 Jalan Liew Weng Chee, Kampung Baru, KL

Waktu Operasi : 6.00ptg – 2.00pagi

4. The Garage, KL

The Garage KL ini juga adalah salah satu tempat lepak yang berkonsepkan restoran dalam kontena. Restoran ini menyajikan pelbagai Western food yang menarik dan lazat. Selain restoran, tempat ini juga mempunyai kedai potong rambut, kedai koleksi figurin Star Wars dan juga workshop kenderaan di tingkat bawah. Dan yang paling penting The Garage ni sangat Instagram worthy.

Lokasi : Lot 841, Jalan Hulu Kelang, Hillview

Waktu Operasi : 3.00ptg – 12.00tgh malam

Kalau korang ada tambahan cadangan, korang boleh senaraikan di bawah ni ok… šŸ™‚

Author: Hafiz Mahadzir

I'm Hafiz. I have a passion for food, travel and having fun. I hope to lead you to delicious and enjoyable experiences around the world. For enquiries or just to say hi, email me at hafiz.mahadzir@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.